Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κανονικές μερίδες, πλυμένο και στεγνό. ( εγώ είχα μικρά κομματάκια το οποίο προόριζα για τας κεμπάπ και έβαλα αυτό, θέλει πιο μεγάλα κομμάτια)
50 ml ελαιόλαδο ( 1/2 φλυτζ καφέ περίπου)
2 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα
3 – 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μπαχάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
Μερικά καρφάκια γαρύφαλλο
Ζεστό νερό
1- 2 λεμόνια το χυμό τους
2 κ.σ κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το μοσχάρι, γυρίζοντάς το συνέχεια, να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στα κρεμμύδια ( περίπου 5 στο καθένα) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σωτάρουμε μαζί για λίγο. Αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε στο μούλτι και να τα προσθέσουμε πολτοποιημένα και στη συνέχεια γαρύφαλλα, μπαχάρι.

Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα ίσα να σκεπάζει το κρέας, σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Για να μειώσουμε το χρόνο, μπορούμε να το βράσουμε για 40 λεπτά στη χύτρα ταχύτητας με λίγο παραπάνω νεράκι.
Μόλις βράσει το κρέας, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και αλάτι όσο θέλουμε.

Στίβουμε ενάμισι λεμόνι, διαλύουμε καλά σ’αυτό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο ζουμί βράζοντας για λίγο μέχρι να έχουμε μια χυλωμένη σάλτσα.
Σερβίρουμε με πιλάφι και πατάτες τηγανητές.
Μην κοιτάτε εμένα που το σερβίρισα και με χοιρινές μπριζόλες!

Ένα όμορφο απόγευμα σε όλη την παρέα!

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Τάχα

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος με δική μου σάλτσα και γαρίδες
Επόμενο άρθροΡολό με μέλι και αχλάδια