Θρεπτικό μοσχαράκι με κολοκυθάκια και πατάτες, μαγειρεμένο στην χύτρα ταχύτητας για μέγιστη γεύση και τρυφερότητα σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (για κατσαρόλα) κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Κρασί
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
3-4 Κολοκυθάκια
Πατάτες
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
Λάδι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Φρέσκια τριμμένη ντομάτα
Εκτέλεση:
Σε μια χυτρα, βάζω λίγο λάδι και θωρακίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην ίδια κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι.
Κλείνουμε το καπάκι της χυτρας μαγειρεύουμε για 20 λεπτά από τη στιγμή που η βαλβίδα αρχίσει να σφυρίζει.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και το καρότο στη φριτέζα αέρος με λίγο λάδι σαν να τις πέρασα από το τηγάνι .
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Ανοίγουμε τη χύτρα προσεκτικά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα και τα λαχανικά.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά από τη στιγμή που η βαλβίδα αρχίσει να σφυρίζει.
Αφήνουμε την πίεση να πέσει φυσικά πριν ανοίξουμε τη χύτρα. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
Η Συνταγή είναι της κας Kallia Kasioni