Μοσχάρι με μανιτάρια
Υλικά:
μισό κιλό μοσχάρι (χρησιμοποίησα σπάλα)
ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο σκόνη μισό κ.γλ
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
μισό κ.γλ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
4 μεγάλα μανιτάρια
μισό σφηνάκι κονιάκ
Τι κάνουμε:
Πλένετε καλά το μοσχάρι και το κόβετε σε κομμάτια
Σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το μοσχάρι και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα απ’όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό (περίπου μισή κούπα τσαγιού) σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας (σε χαμηλή φωτιά)
Λίγο πριν μαλακώσει το κρέας, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Τα κόβουμε φετούλες.
Σε τηγάνι βάζουμε λίιιγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.Τα σβήνουμε με το κονιάκ.
Τα ρίχνετε στο κρέας και αφήνετε πάλι για κανά 10λεπτο να βράσει το φαγητό, να δέσει η σάλτσα.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!!!
Συνοδεύετε πολύ ωραία με μακαρόνια, ρύζι. Εγώ το συνόδευσα με πατάτες φούρνου αλλιώτικες
Καλή σας όρεξη!!!
ΠΗΓΗ: asteratikouzina.blogspot.com