Μπιφτέκια στο φούρνο

Μου αρέσουν ιδιαίτερα όταν είναι:

  • Νόστιμα και καλοψημένα: Χωρίς να είναι ξερά, με ωραία κρούστα απ’ έξω και ζουμερά μέσα!
  • Πλούσια σε γεύση: ️ Αρωματισμένα με κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, πιπέρι και ό,τι άλλα μπαχαρικά ταιριάζουν στο γούστο σας.
  • Συνοδευμένα με λαχανικά: Ψημένα μαζί με τα μπιφτέκια, για ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό γεύμα.
  • Σερβιρισμένα με πατάτες φούρνου: Ή ρύζι, για μια πιο ανάλαφρη εκδοχή.

Υλικά:

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (80/20)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυντζάνι ψωμί τριμμένο
1/4 φλυντζάνι γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το γάλα, το αυγό, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα, πάχους περίπου 2 εκ.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  7. Σερβίρουμε ζεστά με την αγαπημένη σας σάλτσα ή γαρνιτούρα.

Τα Μυστικά μου για τα πιο αφράτα μπιφτέκια:

  • Χρησιμοποιήστε κιμά με λίπος 70/20. Το λίπος βοηθάει στο να γίνουν τα μπιφτέκια πιο ζουμερά και αφράτα.
  • Μην ζυμώνετε πολύ τον κιμά, γιατί θα σφίξει και θα γίνουν σκληρά τα μπιφτέκια.
  • Αφήστε τα μπιφτέκια να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν τα ψήσετε. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουν τα υγρά τους και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Μην τα παραψήσετε! Τα μπιφτέκια είναι έτοιμα όταν ροδίσει η εξωτερική τους επιφάνεια και αρχίσουν να βγάζουν ζουμιά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στον κιμά, όπως τριμμένο τυρί, τρίμμενη φρυγανιά, ψιλοκομμένα λαχανικά ή μπαχαρικά.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια στο φούρνο με λεμονάτες Πατάτες


******************************************

Αυτό είναι το πιο υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια!! Πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!!! Είμαι σίγουρη ότι έχετε μαγειρέψει αλλά δείτε και την δικια μου εκδοχή

Υλικά για 4-6 εξυπηρετήσεις
***************

Για τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια:
*************************
1 κιλά μπριζόλα κιμά μοσχαρίσιο κρέας (10 % λιπαρά)
3 αυγά, μεσαίο μέγεθος
2 μεσαία κρεμμύδια, κιμάς
4 σκελίδες σκόρδο, κιμάς
1/2 κούπα ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιές κρασί κρασί
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ρίγανη
1 κσ μαύρο πιπέρι
1/3 κσ κύμινο
Μια καλή πρέζα κανέλα
Μια καλή πρέζα από σκόνη κάρυ
1 κσ γαλλική μουστάρδα
Πρέζα τσίλι νιφάδες
1/2 κσ μαγειρικής σόδας
1 κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι για γεύση

Για τις πατάτες λεμονάτες:
*************************
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και τετραμερές 🥔
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 🥕
1-2 γλυκοπατάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο 🧄
Χυμός λεμονιού 🍋
1 κσ μουσταρδα (προαιρετικά)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Καρυκεύεστε με / ρίγανη / θυμάρι / πάπρικα / μαύρο πιπέρι / δενδρολίβανο και Αλάτι στη γεύση.

Εκτέλεση
****************************

1-Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε με τη σειρά μοσχαρίσιο κιμά και όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι όλα τα υλικά. Ζυμώστε το για περίπου 5 λεπτά.
2-Αφήνουμε το μείγμα καλυμμένο στο ψυγείο για 2-3 ώρες. (ή μπορείτε να το αφήσετε μια νύχτα για
περισσότερες γεύσεις)
3-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 C.
4-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα καρότα κόβοντας σε μεγάλα κομμάτια. Τα τοποθετούμε στο ταψί ψησίματος. Καρυκεύεστε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο προσθέστε κιμά χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Προσθέστε λίγη μουστάρδα, προαιρετικά. Τρίψτε τα με το χέρι για 1 λεπτό. Σε αυτό το σημείο προσθέστε στη γωνία 1/2 φλιτζάνι νερό.

5-Μεταφέρετε το ψησίματος με πατάτες που ήδη καρυκεύονται στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήστε τα για 40 λεπτά μέχρι να τρυπιουνται αλλά όχι πολύ.
6-Εν τω μεταξύ βγάλτε το μοσχαρίσιο μείγμα από το ψυγείο. Ξεκινήστε να διαμορφώσετε τα μπιφτέκια της αρεσκείας σας.
7-Βγάζουμε έξω τις πατάτες από το φούρνο για λίγο μέχρι να τοποθετήσουμε τα μπιφτέκια πάνω στο ταψί.
Ραντιζουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζετε να ψηνετε στους 180-200 C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσό καφέ!!
8-Αφαιρέστε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με σαλάτα της αρεσκείας σας!
Απολαύστε το δείπνο σας 🍽!!

Σας ευχαριστώ 😊

Συνταγή από την Mari Glasgow
✅ Ακολουθήστε στο Facebook
✅ Follow & share @mari_glasgow Στο Instagram
✅ Follow & Subscribe στο κανάλι YouTube

Προηγούμενο άρθροΨευτομουσακάς: Ένα πιάτο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΚιουνεφέ: Η απόλυτη γευστική εμπειρία (σε χρόνο ρεκόρ!)