Το Μοσχάρι με μπάμιες είναι ένα νόστιμο πιάτο μαγειρεμένο και αρωματισμένο με πλούσια σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδια, σκόρδο και φρέσκο κόλιανδρο. Είναι ένα αγαπημένο πιάτο και μια από τις πιο εύκολες συνταγές που θα φτιάξετε.
Υλικά
500 γρ μοσχάρι ελιά κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
6 σπόρους μαύρου πιπεριού
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
για τις μπάμιες:
500 γραμμάρια μπάμιες
3 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Σε χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό
Προσθέστε το κρέας στο κρεμμύδι με τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, τους σπόρους μαύρου πιπεριού, ανακατέψτε και μαγειρέψτε
και από τις δύο πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας.
Ρίξτε νερό πάνω στο κρέας, μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται αφροι, αφαιρέστε τους, προσθέστε αλάτι και αφήστε το να πάρει βράση
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 17 λεπτά. Ανοίξτε τη χύτρα ταχύτητας και αφαιρέστε το κρέας και τα αρωματικά
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο και μαγειρεύουμε μέχρι
να μαλακώσουν και να μυρίσουν
Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά με τον κόλιανδρο και το σκόρδο, καρυκαυουμε με μπαχαρικά
Προσθέστε σάλτσα ντομάτας ή ψιλοκομμένες ντομάτες ακολουθούμενη από πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε
Προσθέτουμε το ψημένο κρέας και μετά ρίχνουμε το ζωμό κρέατος λίγο πάνω από το μείγμα
Προσαρμόστε το αλάτι αν χρειάζεται και αφήστε να πάρει μια βράση.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί πλήρως η μπάμια
H συνταγή είνα της κας Mouhana Saba