ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 ml ζωμό βοδινό
180 ml κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
4 κλ. θυμάρι
2 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
750 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
3 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
2 Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας σε δόσεις από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
3 Έπειτα, αδειάζουμε το κρέας σε ένα ταψί του φούρνου 25Χ35εκ. και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και το θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά, συμπληρώνοντας λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι αν χρειαστεί.

4 Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε και αυτά στο ταψί, ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για 2 ώρες και 30 λεπτά.
5 Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
6 Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό

Εδώ θα βρείτε και άλλες ωραίες συνταγές

Giorgos Tsoulis

 

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά σφολιατάκια με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΧοιρινό Κοκκινιστό με πατάτες κατσαρόλας !!!