Ένα κλασικό μεσημεριανό πιάτο με υπέροχη κόκκινη σάλτσα και σπιτικές τηγανητές πατάτες!!
Μια συνταγή οικογενειακής παράδοσης!! Δοκιμάστε την!!
ΥΛΙΚΑ :

1.500 γρ. μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1⁄2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. ντοματάκια κονκασέ ή 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1⁄2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1⁄2 κ.γ. ζάχαρη
1⁄2 κ.γ. μπαχάρι ή 2-3 σπυριά ολόκληρο
1⁄2 κ.γ. κανέλα
2 πράσινες πιπεριές
2 καρότα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πριν ξεκινήσετε το μοσχαράκι, είναι πολύ σημαντικό να έχει μείνει εκτός ψυγείου μισή ώρα και να είναι καλά στεγνωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το σοτάρετε για λίγο (περίπου 2 λεπτά) και στη συνέχεια ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβετε με κουτάλα στην βάση της κατσαρόλας.
Σβήνετε με το κρασί, περιμένετε λίγο να εξατμιστεί και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πιπεριές και τα καρότα.

Συμπληρώνετε 4 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις αρχίζει να βράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την φωτιά.
Σιγοβράζετε περίπου για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει.


Περίπου 20-30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος, προσθέτετε στην κατσαρόλα τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, λίγο αλάτι και επιπλέον ζεστό νερό αν απαιτείται και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15- 20 λεπτά.
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ.

Καλή σας όρεξη!!