Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

1,200 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι) σε μικρές μερίδες
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΕΛΙΑ»
2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα μικρά
¼ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 κούπα κρασί NECTAR SAMOS
1 φύλλο δάφνης
1 κτγ ζάχαρη
1 κτσ αλεύρι
1 κούπα ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Επί τω έργω

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε με τη σειρά τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το σκόρδο ως έχει, τα μανιτάρια σε φέτες ή αν είναι μικρά στη μέση, την πιπεριά σε κύβους, να σοταρισθούν μέχρι να γυαλίσουν.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρέας κομμένο και τα καρότα τριμμένα.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη, την πάπρικα και όσο αλατοπίπερο νομίζουμε (όχι και με τη χούφτα…!!)
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 1,5 ώρα, προσθέτοντας λίγο από το ζεστό νερό αν χρειασθεί.
Όταν μαλακώσει το σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές (που αν θέλουμε τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρουν 1-2 βράσεις μαζί με το κρέας), περιχυμένο με τη σάλτσα του.

ΠΗΓΗ: oinomagirion.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Μήλου με Κανέλα και Βανίλιας
Επόμενο άρθροΠατσάς χοντροκομένος με σκορδοστούμπι του κυρ Γιάννη