Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
3-4 καρότα, κομμένα σε φέτες
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και σωταρουμε το μοσχάρι σε μερίδες.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις ροδισει προσθέτουμε ντομάτες τριμμένες ή πελτέ,νερό και σιγοβραζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει,περίπου μία ώρα.
Κατόπιν προσθέτουμε αρακά, καρότο σε φέτες,ανιθο ψιλοκομμένο,κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και νερό αν χρειάζεται. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να μείνει το φαγητό με το λάδι του
H Συνταγή είναι της κας Reggina Filippou