Το τρυφερό μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται με φρέσκα κολοκυθάκια και πατάτες, όλα μέσα στην κατσαρόλα. Τα λαχανικά απορροφούν τους χυμούς του κρέατος, δημιουργώντας μια πλούσια σάλτσα.

Υλικά:

1-1,5 κιλά μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή 1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 κύβο κνορ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
3-4 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνατες
Κολοκυθάκια ολόκληρα μικρά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε το κρέας και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το κρεμμύδι να ροδοκοκκινίσει το κρεας και να γίνει διαφανο το κρεμυδι.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, τον κύβο κνορ και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να σκεπάζει σχεδόν το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).

H συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου