Απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό με βελούδινη σαλτσούλα, τα παιδιά και τα εγγονάκια μου ξετρελαίνονται γι αυτό. 😋😋

Υλικά

1 μιση κιλό Μοσχαράκι σπάλα
6 σκελίδες Σκόρδο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι νερού Κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
Ένα κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο (ή το μεταφέρουμε σε γάστρα αφού σωταριστεί) σωτάρουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ,τα καρότα σε χοντρές ροδέλες ανακατεύουμε λίγο να σωταριστουν και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι.

Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα ,πολτοποιω τα καρότα ,τα σκόρδα και το κρεμμύδι σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με λίγο κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κέικ Λεμονιού με Γιαούρτι
Επόμενο άρθροΘεϊκή Σοκολατόπιτα