Μουσταλευριά 

Υλικά

1 λίτρο μουστος σταφυλιού (φρέσκο ​​και φιλτραρισμένο από ακαθαρσίες)
120 γρ κορν φλαουρ ή αλεύρι
Κανέλα και γαρύφαλλα (μια πρέζα στη συνέχεια εξαρτάται από τη γεύση)
80 γραμμάρια ζάχαρης
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Όπως είπα και παραπάνω βάζω το μούστο μου στην κατσαρόλα, με προσοχή, να μην μεταφέρω κατακάθια.
– Διαλύω την ζάχαρη
– Ρίχνω σιγά –σιγά το αλεύρι και το ξύσμα στην κατσαρόλα ανακατεύωντας συνέχεια με τον αναδευτήρα χειρός, ώστε να διαλυθεί καλά το αλεύρι για να μην σβολιάσει.
– Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ανάβοντάς την στην αρχή στο μισό και συνεχίζω να ανακατεύω ανελλιπώς, με μία ξύλινη κουτάλα.
– Ανεβάζω λίγο τη θερμοκρασία, συνεχίζοντας να ανακατεύω γιατί υπάρχει κίνδυνος να «πιάσει» η μουσταλευριά μου στην κατσαρόλα και να σβολιάσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει ο μούστος.
– Όσο ο μούστος πήζει ανακατεύω συνέχεια.
– Όταν ο μούστος μου έχει την κατάλληλη πυκνότητα, σαν μια πηχτή κρέμα, η μουσταλευριά μου είναι έτοιμη και την σερβίρω σε ρηχά πιάτα.
– Πασπαλίζω με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.

Καλή Επιτυχία