Μουσταλευριά

Υλικά

4 λίτρα μουστο από σταφύλια κόκκινου κρασιού που έχουν φρεσκοσυμπιεστεί (περίπου 16 φλιτζάνια)
100 γραμμάρια καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα (περίπου 1 φλιτζάνι)
200 γραμμάρια κορν φλαουρ (1 1/2 φλιτζάνια)
2 κουταλιές της σούπας κανέλα

Οδηγίες

Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό κόσκινο για να σουρώστε το μούστο σταφυλιών που χωρίς αμφιβολία θα περιέχει κομμάτια από τα σταφύλια, σπόρους ή άλλα σωματίδια. Το στράγγισα τέσσερις φορές. Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να βράσει αμέσως και να στραγγιστεί στο τέλος του μαγειρέματος. Και τα δύο λειτουργούν καλά.
Τοποθετήστε το μούστο σταφυλιών σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι με σχισμή για να αφαιρέσετε τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά και βράστε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Αυτό μου πήρε περίπου μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το τοποθετήσετε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον
τέσσερις ώρες ή μια νύχτα.
Μόλις κρυώσει εντελώς, μεταφέρετε το μεγαλύτερο μέρος του μούστου στην ίδια κατσαρολα με πριν.
Χτυπάμε το κορν φλαουρ στο υπόλοιπο μούστο μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίξτε και χτυπήστε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μούστο και προσθέστε κανέλα.
Μαγειρεύετε σε μέτρια υψηλή φωτιά, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να πήξει (περίπου 5-6 λεπτά).
Μοιράστε το μείγμα πάνω σε πιάτα αμέσως καθώς θα αρχίσει να βγαίνει.
Γέμισα δύο μεγάλα πλάκα. Ραντίστε από πάνω καρύδια της επιλογής σας.
Μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.