Μπάμιες και μελιτζάνες στο φούρνο

Συστατικά:

1 κιλό μπάμιες
2 μεγάλες μελιτζάνες
1/4 φλιτζάνι ξύδι
2 μεσαία κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβες ντομάτες
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλια της σούπας Κύμινο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Αλάτι πιπέρι για γεύση 👅

Οδηγίες:

Ενεργοποιήστε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Πλύνετε και καθαρίστε τα μπάμιες και τις μελιτζάνες και κόψτε τις μελιτζάνες σε μπαστούνια, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος των μπάμιες. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ταψί σε ένα στρώμα, προσθέστε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεψτετα καλά για να αρωματιστούν όλα και τοποθετήστε τα στο φούρνο έως ότου εξατμιστεί όλο το υγρό, περίπου 30 λεπτά. Ενώ τα μπάμιες και οι μελιτζάνες βρίσκονται στο φούρνο, θα δουλέψουμε για τη σάλτσα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει ημιδιαφανές, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κύμινο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους και αφήνουμε να βράσουν.

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε περίπου 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό
λαχανικών, και τα ψιλοκομμένα βότανα. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία έως ότου οι μπάμιες και οι μελιτζάνες είναι έτοιμες. Δοκιμάστε τη σάλτσα για αλάτι και πιπέρι πριν την προσθέσετε στο ταψί σας με τα λαχανικά. Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ταψί με τα λαχανικά πρώτα και μετά απλώνω τη σάλτσα στην κορυφή. Συνεχίζω να ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Ελέγξτε για νερό και προσθέστε λίγο, αν χρειαστεί. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπιφτεκάκια στο Φούρνο με Θεσπέσια Γεύση: Το Μυστικό Κρύβεται στα Λαχανικά!
Επόμενο άρθροΤα Στριφτάρια της Κατίνας