Υλικά – 20 μπάλες
100g Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
150 g καρύδια
75g Αλεσμένα Αμύγδαλα (συν έξτρα για επικάλυψη)
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι (γεμάτο)
50 ml Αραιωμένος Καφές
Μέθοδος
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες στον καφέ για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Μόλις τελειώσει ο χρόνος τους, στραγγίστε τα περιττά υγρά αλλά μην στύβετε τους χουρμάδες
να στεγνώσουν.
Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετήστε τα καρυδια σε ένα μπλεντερ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν αρκετά σκόνη.
Προσθέστε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το μέλι, τη σκόνη κακάο, το άρωμα βανίλιας και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λεία υφή.
Η τελική υφή θα εξαρτηθεί από το πόσο υγροί ήταν οι χουρμάδες σας.
Εάν το μείγμα δεν κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα μέλι ή καφέ. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο ακόμα αλεσμένα αμύγδαλα. Πλάθουμε σε μπαλάκια και μερικά κυλισυε τα σε αλεσμένα αμύγδαλα.
Διατηρήστε το στο ψυγείο σε πλαστικό δοχείο και απολαύστε το με τον ελεύθερο χρόνο σας.
Η Συνταγή/φωτο είναι από το Lolly’s Kitchen