Συστατικά
  • 250 gr. αλεύρι για ψωμί
  • 10 gr. μαγιά νωπή ή 5 gr. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 80 γρ. γάλα
  • 75 γρ. βούτυρο, χρησιμοποίησα μαργαρίνη
Για το σιρόπι
  • 500 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σκούρο ρούμι
  • Ροδάκινο ή βερίκοκο μαρμελάδα για να το καλύψουμε από πάνω
Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε ελαφρά το γάλα και ρίξτε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και όλα τα αυγά.
  2. Αδειάστε το μίγμα μαζί με το αλεύρι στο μπολ του μίξερ.
  3. Χτυπήστε καλά και ρίξτε σταδιακά το βούτυρο, λιωμένο όχι καυτό.
  4. Χτυπήστε για αρκετή ώρα, ώστε να εξαλειφθεί η μυρωδιά από τα αυγά.

  1. Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω από τον αναδευτήρα, μεταφέρετέ το σε ένα γυάλινο μπολ και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος για μία ώρα.
  2. Μετά από μία ώρα βουτυρώστε και αλευρώστε μία φόρμα για κέικ και βάλτε το μίγμα μέσα.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για περίπου 15 λεπτά.
  4. Βγάλτε από το φούρνο και από τη φόρμα αμέσως και προσεκτικά.
  5. Κάντε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι, τρύπες στην πλευρά που θα είναι από κάτω όταν το σερβίρετε.
  6. Όσο ο μπαμπάς κρυώνει, φτιάξτε το σιρόπι.
  7. Σε μία κατσαρόλα, μεγαλύτερη από τη διάμετρο του μπαμπά, τοποθετήστε όλα τα συστατικά του σιροπιού στην ψηλή σκάλα της εστίας.
  8. Όταν αρχίζει να βράζει, κλείστε το μάτι και βάλτε μέσα στην κατσαρόλα τον μπαμπά.
  9. Με μία κουτάλα ρίχνετε σιρόπι από πάνω.
  10. Όταν σχεδόν όλο το σιρόπι έχει απορροφηθεί από το γλυκό, βγάλτε το από την κατσαρόλα πολύ προσεκτικά και βάλτε το σε μια πιατέλα.

  1. Μπορείτε να το σερβίρετε με μία μπάλα παγωτού ή με κρέμα χτυπημένη σε σαντιγύ

Culinary Flavors