Μυρωδάτο, Υγρό Κέικ Μανταρινιού              ΥΛΙΚΑ : 
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 και ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 κ.γ. φλούδα μανταρινιού
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 και ½ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. χυμό μανταρινιού

ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
1/3 χυμό μανταρίνι
1 και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μανταρίνια ξεφλουδισμένα και χοντρά κομμένα σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 cm και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε ένα – ένα τα αυγά κάθε φορά, χτυπώντας καλά το μίγμα μετά από κάθε προσθήκη. Έπειτα τις φλούδες μανταρινιού. Σταματάτε το χτύπημα, ρίξτε στο μίγμα το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ. 
Στη συνέχεια, ρίξτε το αλεύρι πάνω από το μίγμα και ανακατέψτε απαλά με τη μαρίζ. Στο τέλος, ανακατέψτε το χυμό μανταρινιού.
Απλώστε το μίγμα στο ταψί. Ψήστε για 1 ώρα έως 1 ώρα για 15 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο (καλύψτε με αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο).

Εν τω μεταξύ, κάνετε το σιρόπι μανταρινού :
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε το χυμό μανταρινιού, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε για 2 λεπτά περίπου ή έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί. Σιγοβράστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες μανταρινιού. Συνεχίστε λίγο ακόμα το βρασμό για άλλα 10 λεπτά και κατεβάστε από τη φωτιά.
Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, τρυπήστε την επιφάνεια του ζεστού κέικ αρκετές φορές και σιροπιάστε με το μισό ζεστό σιρόπι. Περιμένετε για 15 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι στο κέικ.
Μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα. Βάλτε στην επιφάνεια τις φέτες μανταρινιού και ρίξτε και το υπόλοιπο σιρόπι. Είναι απίθανο!!

ΠΗΓΗ: www.taste.com.au

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στην κατσαρόλα με πατάτες
Επόμενο άρθροΝόστιμη Πίτα με Κολοκυθάκια και Κασέρι