Μπανάνες με σαντιγί και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Οι Μπανάνες με σαντιγί είναι μια υπέροχη ιδέα για τους λάτρεις της μπανάνας. Είναι ένα γλυκάκι εύκολο και γρήγορο που θα εννθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Απαραίτητα Υλικά:

3 μπανάνες,
4-5 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη,
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας καραμελωμένα φιστίκια ή αμύγδαλα.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε μια ελαφριά καραμέλα από την κρυσταλλική ζάχαρη, προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και βράζουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι (σάλτσα)
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε κατάλληλα πιάτα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, περιχύνουμε με καραμέλα σάλτσα και κρυώστε για περίπου 20 – 30 λεπτά στο ψυγείο.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας ζάχαρη άχνη και την βανίλια.
Πριν τη σερβίρετε, ρίξτε κρέμα σε κάθε μπανάνα σε μορφή σπιράλ με σακαούλα ζαχαροπλαστικής πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα
καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκια.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε την συνταγη.

Καλή Απόλαυση.

ΠΗΓΗ: vkusnosbeni.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρέμα καραμέλας με μπανάνες

Κρέμα καραμέλας με μπανάνες

Υλικά

11 κουταλιες της σούπας ζάχαρη + 5 κουταλιες ακόμη για την κρεμα
5 αυγά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (νομίζω ότι χρειαζόμουν περισσότερο)
2 μπανάνες
500ml φρέσκο ​​γάλα

Εκτέλεση

Σε 11 μπολ βάζω 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βάζω στη φωτιά 1 προς 1, και μετά βάζω σε κρύο νερό σε ένα ταψί να κρυώσουν.

Μετά χτυπάω τα αυγά στο μπλέντερ, βάζω 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (νομίζω ότι χρειαζόμουν περισσότερο) και χτυπάω. Στη συνέχεια πρόσθεσα 2 μπανάνες και χτυπάω πάλι.
Στο τέλος πρόσθεσα 500ml φρέσκο ​​γάλα και ξαναχτύπησα. Σούρωσα το μείγμα και το έριξα στα φλιτζάνια.


Ψήνω στο ταψί με το νερό για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς. Το έβγαλα από το φούρνο και από το ταψί να κρυώσει. Καθώς τα φλιτζάνια κρυώνουν, αναποδογύρισα ένα από αυτά σε ένα πιατάκι και εδώ είναι το αποτέλεσμα.
Χρειάζομαι περισσότερη ζάχαρη για γλυκύτητα για μένα, αλλά είναι ακόμα ενδιαφέρον.

Να έχετε μία Χαμογελαστή μέρα!