Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή για μπατζινα! Φαίνεται όντως νόστιμο με το τσένταρ και τη φέτα. Θα ήθελα να σας δώσω μια εναλλακτική συνταγή για μπατζινα, η οποία είναι επίσης πολύ εύκολη και νόστιμη

Υλικά:

200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. τσένταρ
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
3 κουπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Τρίψτε τη φέτα και το τσένταρ σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γιαούρτι και τη διττανθρακική σόδα.
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με τα τριμμένα τυριά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώστε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε την μπατζινα να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι η μπατζίνα 

Κουρκουτόπιτα ή μπατζίνα 

Η Κουρκουτόπιτα ή μπατζίνα είναι ζυμαρόπιτα, δηλαδή πίτα χωρίς φύλλο, της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της περιοχής της Καρδίτσας. Τα υλικά της είναι τόσο απλά όσο και η προέλευσή της.

Υλικά

3 κολοκυθακια τριμμένα στον τρίφτη
1 κεσεδακι γιαούρτι
4 αυγα
1 φλυτζανι του καφέ λάδι
500γρ.τυρι φέτα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ρίγανη
φρέσκο δυόσμο
3 κουπες αλεύρι
1 μπεκιν…

Εκτέλεση

Ξεκινάω την αναμειξη και αφού κάνω το μείγμα αλείφω το ταψί με λάδι κ πασπαλιζω λίγο σιμιγδάλι από κατω κ λίγο από πάνω βάζω κ κομματάκια βούτυρο κ ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμους

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη Παπατσάνη 

Προηγούμενο άρθροΜπριος με φέτα
Επόμενο άρθροΤα Τρίγωνα Πανοράματος το γλυκό Θρύλος που Ξεπερνά τα Σύνορα