Μπατσαρία Γιαννιώτικη

Advertisement

Σήμερα προτείνω μια φέτα και μια πράσινη πίτα από τα Γιάννενα.
Ονομάζεται μπατσαριά και μπορείτε να το φτιάξετε με φθηνά υλικά που αγοράστηκαν απο το super market.

Συστατικά:

1 κιλο χόρτα διάφορα (σπανάκι, καυκαλίθρες, σέσκουλα, μπαζά)
4 κρεμμύδια,
αλάτι και πιπέρι,
κουταλιά άνηθο,
150ml ελαιόλαδο,
300ml γάλα,
200γρ αλεύρι,
2 αυγά,
400γρ φέτα.

Μέθοδος:

1) Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα κόβουμε σε μέτρια προς χοντρά κομμάτια.
2) Προσθέτουμε χοντρό αλάτι και τα χειροτρίβουμε (τα στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα ζουμιά και να μαλακώσουν).
3) Τηγανίστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά,
4) Προσθέστε τα χόρτα στα σοταρισμένα κρεμμύδια και προσθέστε πιπέρι και τον άνηθο, μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20 ‘, αφού τελειώσει αφήστε το να κρυώσει λίγο.

Advertisement

5) Προετοιμάστε το μείγμα της πίτας, αναμειγνύοντας το γάλα, αλεύρι, 50 ml ελαιόλαδο, κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και τα αυγά (είναι ένα χαλαρό μείγμα που μοιάζει με τηγανίτα).
6) Λαδώστε καλά ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε τα 2/3 του βασικού μείγματος, στη συνέχεια
μαγειρεύουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά,
7) Θρυμματίστε τη φέτα, 😎 μόλις η βάση μαγειρευτεί εν μέρει, στρώστε τα χόρτα και τη φέτα, ολοκληρώστε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίστε λίγο ελαιόλαδο,
9) Ψήστε για άλλα 40 λεπτά
10) αφήστε να κρυώσει λίγο και μετά σερβίρετε!

Καλή Απόλαυση

Advertisement