Κουλουράκια φιστικιού, Τρυφερά, αρωματικά, εύθρυπτα, εύκολα στην προετοιμασία στη δική σας κουζίνα
Υλικά:
Μπισκότα φυστικιού (32-35 τμχ.)
300 γρ αλεύρι
170 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
150 γρ φιστίκια
1 αυγό
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ.γρ άλατ1
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα φυστίκια σε τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και τα καθαρίζουμε και αφήνουνε στην άκρη
Χτυπάω το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη με το μίξερ για για 2-3 λεπτά, προσθέτω το αυγό
χτυπάω για ένα ή δύο λεπτά.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζω στο μπολ με το βουτυρο, προσθέτω αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι,
Τρίβουμε τα φιστίκια σε λεπτή ψίχα με ένα μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην ζύμη αν δεν έχουμε μπλέντερ μπορείς να ψιλοκόψουμε τα φιστίκια
με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε καλά και κανουμε την ζυμη μια μαζα
Ανάβουμε το φούρνο και προθερμαίνουμε στους 180°. και τσιμπάω μικρά κομμάτια ζύμης και τα τυλίγω σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδικολα και τα πιέζω με τα χέρια μου ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ποτήρι,
Χρησιμοποιώ ένα πιρούνι για να φτιάξω ένα τυπικό μοτίβο για μπισκότα μεταφέρω το ταψί στο φούρνο στους 180° ψήσιμο και τα μπισκότα
15 20 λεπτά ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των μπισκότων και την ποσότητα τους πρεπει να ροδίσουν οι άκρες απο τα μπισκότα τοτε
είναι έτοιμα
Οταν να τα βγάλετε από το φούρνο τα μπισκότα θα είναι ακόμα μαλακά και οταν κρυωσουν θα γίνουν τραγανά εύθραυστα και εύθρυπτα
Πρέπει να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε κλειστό δοχείο για έως και 5 -7 μέρες