Υλικά:
250 γρ. μπισκότα (τύπου πτι-μπερ)
300 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
1 κουτί (397 γρ.) καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
400 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
30 γρ. ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)
Εκτέλεση:
Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμμάτισε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Πρόσθεσε τα καρύδια και τα φουντούκια.
Άνοιξε το κουτί με το καραμελωμένο γάλα και ρίξε το στο μπολ με τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
Απλώστε το μειγμα με ενα πλαστη και κοψτε με ενα μαχαιρι σε τετργωνα. Τοποθέτησέ τα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Βάλε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε τα μπισκοτογλυκάκια να σφίξουν.
Λιώσε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή ένταση και με διακοπές
για ανακάτεμα). Πρόσθεσε το ηλιέλαιο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Βγάλε τα μπισκοτογλυκάκια από το ψυγείο. Βούτα το κάθε ένα στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς το πλήρως. Τοποθέτησέ τα ξανά στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Άφησε τα μπισκοτογλυκάκια σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο για να επιταχύνεις τη διαδικασία.
H συνταγή είναι της κας Αναστασια Σαραφιδου