Ραβανί με καρύδι

Απαραίτητα προϊόντα

4 αυγά
1 κουτ ζάχαρη
200 ml φρέσκο ​​γάλα
200 γρ αλεύρι
150 γρ σιμιγδάλι
150 γρ καρύδια ψιλοτριμένα
λάδι
σόδα

Για το σιρόπι:

4 κουτ νερό
4 κουτ ζάχαρη (ή λιγότερη για γεύση)
βανίλια
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια αλευρώνουμε με μαγειρική σόδα, ψιλοτριμμένα καρύδια και σιμιγδάλι. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο – 170C για 45 λεπτά περίπου.

Ξεχωριστά φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο βράζει για περίπου 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Το ζεστό ραβανί που βγήκε από τον φούρνο περιχύνεται με το κρύο σιρόπι. Διακοσμούμε εάν θέλουμε με λιγη τριμμένη καρύδα ή φιλε αμυγδάλου ή τριμμένο καρύδι

Τρώγετε με καφέ και καλή παρέα

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια γεμιστά με κιμά…ένα μυστικό στην προετοιμασία των κολοκυθιών
Επόμενο άρθροΜαμαδίστικο Κοκκινιστό Μοσχαράκι με σπυρωτό ρυζι μπασματι…φαγητό που όλοι αγαπάμε!!