Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και μπανανα

Υλικά

1 μικρό πακέτο κανονικά μπισκότα βανίλιας
1 μικρό πακέτο μπισκότα κακάο
1,4 λίτρα φρέσκο ​​γάλα
300 γρ ζάχαρη
2 φακελακια κορν φλαουρ με γευση Βανίλιας
1 μπανάνα

Για το γλασο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με την κρέμα διαλύοντάς τα φακελάκια κορν φλαουρ βανιλιας σε λίγο γάλα και τα προσθέτουμε σε 1,2 λίτρα βραστό γάλα που έχουμε διαλύσει την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε κρέμα και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Εναλλάσσουμε μια σειρά από μπισκότα-κρέμα-φέτες μπανάνας και σκεπάζουμε την πρώτη σειρά με μπισκότα σοκολάτας και συνεχίζουμε, τελειώνουμε με κρέμα και γλάσο από πάνω.

Για το Γλάσσο
Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν με τη σοκολάτα.
Έπειτα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να ενσωματωθεί σ’ ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα.
Τέλος, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το στρώνουμε επάνω στην επιφάνεια του γλυκού που θέλουμε.


Αφήστε να σταθεί για 1 νύχτα στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση