Μπισκοτογλυκό χωρίς ψησιμο

Απαραίτητα προϊόντα:

800 γραμμάρια μπισκότα πτιμπερ
150 γραμμάρια καρυδιών
Για το σιρόπι:
150 γραμμάρια ζάχαρης
60 γραμμάρια κακάου
150 γραμμάρια βουτύρου
150 ml νερού
Σχετικά με την γκαναζ:
120 γραμμάρια κρέμας ζαχαροπλαστικής
120 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Κόψτε τα καρύδια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ετοιμάστε το σιρόπι ανακατεύοντας το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο σε ένα κατάλληλο μπολ.
Βάλτε το στην φωτιά και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει παχύρρευστο (7-8 λεπτά μετά το βράσιμο). Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Σε κατάλληλο μπολ, ανακατέψτε τα μπισκότα, τα καρύδια και το σιρόπι και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε σε ένα ταψί με αφαιρούμενο πάτο και ψύξτε για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το γκαναζ τοποθετώντας την κρέμα και τη σοκολάτα σε ένα κατάλληλο μπολ
Ζεσταίνετε σε μπεν μαρι ενώ τα ανακατευουμε. Ανακατέψτε και αφαιρέστε. Αφήστε την γκαναζ να κρυώσει για 3-4 λεπτά.
Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και ρίξτε το πάνω του. Επιστρέψτε στο ψυγείο και αφήστε για 3-4 ώρες.
Αφαιρέστε και διακοσμήστε με καρύδια. Κόψτε και σερβίρετε.
Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη προσφορά από την ενότητα συνταγών μαρμελάδας

Υπέροχες μέρες’