Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou
Μπισκότα Αμυγδάλου με Κανέλα
250 γρ Αγελαδινό Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ Ζάχαρη Καστανή
90 Ζάχαρη Άχνη
2 Κρόκοι Αυγού σε Θερμοκρασία δωματίου
7 γρ Κανέλα Σκόνη
75 γρ Αμύγδαλα τριμμένα Πούδρα
195 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Μπεικιν Παουντερ
100 γρ Αμύγδαλα Φιλέ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή χωρίς μίξερ ρίχνοντας σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία
δωματίου μαζί με την καστανή και τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με μία μαρίζ ώστε να ομειογενοποιηθούν
Οταν έχουν ενωθεί τα υλικά προσθέτουμε και τους δύο κρόκους αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στον ενωθούν και αυτά
Τέλος προσθέτουμε την κανέλα το τριμμένο αμύγδαλο πούδρα το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη
Τωρα πάμε να φτιάξουμε τα μπισκότα μας όπου θα χρησιμοποιήσουμε το σκουπ του παγωτού όπου παίρνουμε ποσότητα ζύμης περίπου 45 με 50 γραμμάρια στη ρίχνουμε στο αμύγδαλο φιλέ ωστε καλυφθείί παντού και πλάθουμε μπαλιτσες τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει ενα αντικολλητικό χαρτί σε μία μικρή απόσταση μεταξύ τους διότι απλώνουν
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 12 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν