Από την παρακάτω συνταγή αντικατέστησα το ξύσμα πορτοκαλιού με βανίλια και τα κάλυψα λίγο με σοκολάτα.
Υλικά:
4 αυγά,
μια πρέζα αλάτι,
140 γρ ζάχαρη,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
200 γρ αλεύρι,
1 κ.γ.μπεικιν παουντερ!
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και την ζάχαρη για 5 λεπτά!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν, και το ξύσμα!
Γίνεται χυλός !
Βάζουμε τον χυλό σε σακούλα ζαχαροπλαστικής !
Βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά και κάνουμε με τον χυλό δισκάκια ίσα με ένα καρύδι!
Όταν βάζουμε το χυλό αφήνουμε 1 λεπτό τα δισκάκια να απλώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 200 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 10 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
H Εκτέλεση είναι της κας Τάνια Θάνου
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou.