Μπισκότα Καρύδας

Πανεύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα και αφράτα Μπισκότα Καρύδας που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι γλυκάκι που μας θυμιζει την παιδική μας ηλικία

Συστατικά:

125 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
40 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγα
Αχνη ζάχαρης

Παρασκευή:

1. Ξεκινήστε χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Θέλουμε να αλλάξει χρώμα μέχρι να γίνει σχεδόν λευκό και σχεδόν
να διπλασιάσει τον όγκο του. Θα χρησιμοποιήσουμε το μίξερ χειρός για 3 ή 4 λεπτά.
2. Μόλις χτυπηθεί, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και μετά την καρύδα.

3. Αφήνουμε να καθίσει για λίγα λεπτά όσο προθερμαίνεται ο φούρνος.
4. Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης σε ταψί φούρνου με φυτικό χαρτί στο κάτω μέρος για να μην κολλήσουν μεταξύ τους,
μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκότα σε αυτό το βήμα. Μπορούμε να βάλουμε από πάνω λίγη τριμμένη καρύδα για διακόσμηση.

5. Ψήστε για 8 με 9 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
6. Αφαιρούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το crumbfood.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα βουτύρου

Μπισκότα βουτύρου

Είναι από τα πιο κλασικά μπισκότα βουτύρου, εξαιρετικά νόστιμα, ιδανικά για να συνοδεύσουν το απογευματινό τσάι.
Σήμερα ήθελα να του δώσω μια χαρούμενη πινελιά για το κοριτσάκι μου 😉

ΥΛΙΚΑ x περίπου 30/35 τεμάχια:

250 γρ βούτυρο (μαλακό)
125 γρ ζάχαρη άχνη
2 ολόκληρα αυγά (Μ)
400 γρ αλεύρι 00
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
1 φακελάκι βανίλια
Το ξύσμα ενός ολόκληρου λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
Χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος και ζαχαρωτα.

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για περίπου μία ώρα, πρέπει να γίνει απαλό γιατί θα χρειαστεί να χτυπηθεί.
Με ένα ηλεκτρικό σύρμα ή στο μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Μόλις χτυπηθούν, προσθέτουμε τα αβγά, ένα-ένα, τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί
καλά η ζυμη.

Ρίξτε η ζυμη που έχετε φτιαξει σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα μεγάλο ακροφύσιο αστέρι και φτιάξτε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα,
δίνοντάς τους το σχήμα που προτιμάτε.
Ψήνουμε σε στατικό προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 20-23 λεπτά περίπου, μόλις πάρουν λίγο χρώμα οι άκρες, είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και
τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.
Αποθηκεύστε σε ένα βαζο τα μπισκότα.

Η Συνταγή είναι απο το Midailatuaricetta