Αυτά τα μπισκότα είναι εξίσου καλά, σαν να τα φτιάχνουμε φρέσκα. Κάντε μερικές παρτίδες από αυτά τα μπισκότα,  παγώστε τα και θα έχετε φρέσκα μπισκότα κάθε φορά που τα χρειάζεστε. 

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 1/2 κουταλάκια του γλυκού baking Powder

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

3/4  κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)

6 κουταλιές κρύο(σχεδον παγωμένο για να είναι πετυχημένα) βούτυρο

3/4 κούπας κρύο βουτυρόγαλα*

Βήματα για να το κάνετε

Σε ένα μεγάλο μπολ, μετρήστε ή ζυγίστε το αλεύρι

Προσθέστε τη σκόνη ψησίματος, σόδα, αλάτι και ζάχαρη, αν χρησιμοποιείτε. 

Ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι για να αναμείξετε σχολαστικά τα ξηρά συστατικά. 

Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε στο αλεύρι.

 Κόψτε το βούτυρο με ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής ή με τα δάχτυλα.

Με ένα πιρούνι, ανακατέψτε το βουτυρόγαλα μέχρι να υγρανθει η ζύμη και αρχίσει να δένει. 

Βάλτε την ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε 2 ή 3 φορές(οχι πολύ), αρκεί για να σχηματίστει μια συνεκτική μαλακή ζύμη. 

Πατήστε την ζύμη με το χέρι σε έναν κύκλο πάχους περίπου 0.75 εκ και κόψτε με κόφτες μπισκότων.

Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα φύλλο ψησίματος, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και παγώστε τα. Τα κατεψυγμένα μπισκότα, βάλτε τα σε μια τσάντα καταψύκτη και σημειώστε την ημερομηνία . Κρατήστε παγωμένα  έως και 2 μήνες.
Η συνταγή κάνει περίπου 12 έως 14 μπισκότα 
*Η δοσολογία για το βουτυρόγαλα που χρησιμοποιώ είναι 1 κουταλιά μηλόξυδο για 100ml φρέσκο γάλα. Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να σταθούν για 5 λεπτά, θα δεις ότι αλλάζει η σύσταση του γάλακτος, θα μοιαζει σαν να έχει κόψει.
Προηγούμενο άρθροΜπισκότο Καραμελωμένο με καρύδια…τέλειο πρωινό στα παιδιά
Επόμενο άρθροΜάφινς Αλλιώτικα από τ΄άλλα….