Αυτή η συνταγή συνδυάζει την υγιεινή βρώμη με τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και θρεπτικό μπισκότο.
Είναι ιδανικό για ένα υγιεινό σνακ ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά:
220 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. αλεύρι σίτου
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
150 γρ. πουρέ κολοκύθας
1 κρόκος αυγού
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
80 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας, τον κρόκο αυγού και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνδυάστε τα δύο μείγματα και προσθέστε τις σταφίδες. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάστε τις σε μπαλάκια. Τοποθετήστε τα μπαλάκια στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Γλάσο (προαιρετικό): Ενώ τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο χτυπώντας ένα ασπράδι αυγού με λίγη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Απλώστε το γλάσο στα μπισκότα (εγω δεν έβαλα).