Ας αρχίσουμε να γεμίζουμε με τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Σήμερα σας προτείνω μερικά μπισκότα με κρασί και χουρμάδες

Γίνονται εξαιρετικά εύκολα, με λίγα υλικά, σχεδόν καθόλου ζάχαρη και με πλούσια και έντονη γεύση και άρωμα.
Συνιστάται ανεπιφύλακτα! Και τελος είναι και  vegan.

Υλικά

250 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
Μισό φλιτζάνι 200 ​​ml αλεσμένα καρύδια, τους βάζω μια κουταλιά ζάχαρη για να μην κολλήσουν στη λεπίδα του μπλεντερ
πριν τα αλεσουμε
Μισό φλιτζάνι λάδι
2/3 φλιτζανιού κρασί, λευκό ή ροζέ
2 φλιτζάνια αλεύρι με 2 κουταλάκια του γλυκού ίσα μέρη μπέικιν πάουντερ
Αρωματίζω κατά βούληση, η εσανς από ρούμι ταιριάζει πολύ με χουρμάδες, κανέλα, γαρίφαλο, ότι προτιμάτε
για χριστουγεννιάτικη γεύση

Εκτέλεση!

Χοντροκόβω τους χουρμάδες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τρίβω τα καρύδια και τα ανακτευω με τους χουρμάδες ψιλοκομμένους σε ένα βαθύ μπολ. Έπειτα έβαλα το λάδι και το κρασί, πρόσθεσα το αλεύρι, κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τα αρώματα. Όλα ανακατεύονται με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν σε μια μπάλα.

_cuva

Από τη ζύμη που προέκυψε σχημάτισα μπαλάκια με τα χέρια μου, και τα απλώνω
σε ταψί με χαρτί ψησίματος, αλλά μπορείς και χωρίς χαρτί, δεν κολλάνε στον πάτο.
Έψησα στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμα, δεν πρέπει να ψηθούν. Ανέχονται όμως ένα ροζ μαύρισμα γιατί υπάρχει μπέικιν πάουντερ στη ζύμη και δεν γίνονται σκληρά αν παραψηθούν.
Τυλίγουμε αμέσως τα έτοιμα γλυκά σε ζάχαρη άχνη και μέσα στην ζαχαρη ένα φασόλι βανίλιας.
Απαλό, μυρωδάτο, καταπληκτικό!

Δοκιμάστε το!

Η Συνταγή είναι απο το Казано честно в кухнята