Χριστουγεννιάτικα ψαθούρια άρωμα πορτοκαλιού 

Υλικά για 30

1 ποτηράκι του κρασιού νερό
1 ποτήρι κρασιού πορτοκάλι χυμό φρέσκο
1 ποτήρι κρασιού καλαμποκελαιο
50 γρμ. κονιακ
1 κουταλάκι μπεικιν
3 κρόκους αυγών
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σιροπι
3 ποτήρια νερό
2 ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 φλούδα πορτοκαλιού
ξύλο κανέλας,
μισό λεμονι χυμό

Εκτελεση

Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ που θα βάλω ένα κουταλακι μπεικιν
θα το διαλύσω στο κονιάκ. Ρίχνουμε και το ξυσμα πορτοκαλιού ανακατεύουμε με σύρμα και ρίχνω το αλεύρι αργά και ζυμώνω θα κάνω μια ζύμη μαλακιά, μπορεί να πάρει άλλη μια χούφτα αλεύρι.
Αφηνω το ζυμάρι μου να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ανοίγω φύλλο λεπτό και κοφτό λουρίδες  και φτιάχνω φιογκακια ή κόβουνε σε τρίγωνα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ελαφρύ.

για το σιρόπι
Βραζω το σιρόπι μέχρι να δέσει και το διατηρώ ζεστό στο μάτι της κουζίνας για να τελειώσει το τηγάνισμα σιρόπιαζω τα ψαθουρια μου με τον ίδιο τρόπο όπως σιρόπιαζουμε τα μελομακάρονα.

Καλη επιτυχία.

Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με τυρί μυζήθρα
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα της Μαμάς