Μπισκότα Σαβαγιάρ

Τα μπισκότα σαβαγιαρ είναι γλυκά και ελαφριά μπισκότα με πολύ εύθρυπτη και σπογγώδη σύσταση. Είναι τέλεια για να μουλιάσουν το πρωί στο γάλα, ή να ετοιμάσουν γλυκά όπως το τιραμισού και το μικροπράγμα, ή απλά να συνοδεύσουν έναν ωραίο καφέ.

Συστατικά:

8 αυγά
180 γρ ζάχαρη άχνη
180 γραμμάρια κοκκοποιημένης ζάχαρης
250 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι βανιλίνης
άχνη ζάχαρη για γεύση για να πασπαλιστεί από πάνω
1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος:

Για να ετοιμάσετε τα μπισκότα σαβαγιαρ, αρχίστε να διαχωρίζετε τους κρόκους από τα
ασπράδια, δουλεύετε καλά τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σφιχτό Ξεχωριστά, δουλέψτε τους κρόκους των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ωραίο αφρώδες μείγμα
Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα των ασπρών αυγών σε αυτό των κρόκων απαλά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, με μια ελαφριά κίνηση από κάτω προς τα πάνω για να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση του μείγματος των χτυπημένω ασπραδιών.

Συνεχίστε να ανακατεύετε αργά από πάνω προς τα κάτω και ανακατεύετε το κοσκινισμένο αλεύρι, το φακελάκι βανιλίνης και μια πρέζα αλάτι.
Στρώνουμε τους δίσκους με χαρτί ψησίματος και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
δημιουργούμε τα σχήματα των μπισκότων στο χαρτί ψησίματος, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Οταν ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί.
Τώρα μπορείτε να σερβίρετε και να γευτείτε τα υπέροχα σαβαγιαρ

Απολαυστε τα