Μπισκότα σοκολάτας

Μοιράζομαι μαζί σας μία συνταγή που κάνω αρκετά συχνά, είναι εύκολη, αγαπημένη και ακαταμάχητη

Υλικά

200 γραμμάρια σοκολάτας 52% κακάο
80g μαλακό βούτυρο
125γρ αλεύρι
20g κακάο
1 κουτ στιγμιαίος καφές (προαιρετικό)
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ αλάτι
150g καστανή ζάχαρη
50 γραμμάρια ζάχαρης
(Κόβω λίγο και τους δύο τύπους ζάχαρης)
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ βανίλια
125 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
90g σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρι και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια. Χτυπάμε χαμηλά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα ξηρά υλικά αναμεμιγμένα και κοσκινισμένα. Τέλος προσθέστε τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας.

Λαμβάνεται ένα παχύ, κολλώδες μείγμα. Ανακατέψτε με το χέρι με μια σπάτουλα,καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° και προετοιμάστε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος.
Από το κρύο μείγμα φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, τις οποίες
τακτοποιούμε σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψι και τις πιεζουμε λίγο με την παλαμη μας.
Ψήνουμε για 10-11 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚασερόψωμο έτσι όπως δε το εχετε ξαναφτιάξει
Επόμενο άρθροΤραγανές κολοκυθομπουκίτσες