Σφολιατίνια με ταχίνι με μέλι!!!

Τα σφολιατίνια με ταχίνι και μέλι είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή της σφολιάτας με την πλούσια γεύση του ταχινιού και την γλυκιά αρμονία του μελιού. Η απλή και γρήγορη εκτέλεσή τους τα καθιστά ιδανικά για όσους επιθυμούν ένα εύκολο και γευστικό σνακ ή γλυκό.

Η γέμιση από ταχίνι και μέλι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας πρωτεΐνες, υγιή λίπη και βιταμίνες.

Η τραγανή σφολιάτα αγκαλιάζει την γλυκιά γέμιση, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.

Σερβίρετε τα σφολιατίνια ζεστά ή κρύα, πασπαλισμένα με σουσάμι ή κανέλα. Μπορείτε επίσης να τα προσφέρετε με μια σέσουλα γιαούρτι ή παγωτό, για μια πιο δροσερή και δροσιστική εκδοχή.

Υλικά

1 βάζο ταχίνι με μέλι,
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας που περιέχει 2 φύλλα

Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη,
1 ποτήρι νερό,
1 ξύλο κανέλας
λίγο λεμόνι 🍋
ζάχαρη άχνη και κανέλα!

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βάζουμε το νερό να ζεσταθεί και διαλύουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το λεμόνι και την κανέλα. Μόλις βράσει για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε στον πάγκο μας κατά πλάτος
Αλείφουμε στο κάτω μισό του φύλλου μας τη μισή ποσότητα ταχίνι

και κατόπιν το σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε λωρίδες και το κόβουμε γυρίζοντας το στριφογυριστο. Κάνουμε το ίδιο και με το 2ο φύλλο σφολιάτας


Ψήνουμε σε αεροθερμο στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά

Έπειτα σιροπιαζουμε όπως είναι στη λαμαρίνα μας με το σιρόπι μας
Πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Antigoni Diakatou