Μπισκότα σοκολάτας καλυμμένα με λευκή σοκολάτα και μαυρη σοκολάτα
Υλικά
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 ml σπορέλαιο
70 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 αυγό
70 g κοσκινισμένο κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
270 γραμμάρια αλεύρι 00
1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
κομματάκια σοκολάτας ανάλογα με την αίσθηση.
300 γρ. κουβερτούρα λευκή και γάλακτος
Τρουφα ή φυστικη αιγίνης
Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ βάσης τα 6 πρώτα υλικά
Προσθέστε κοσκινισμένοα αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Η ζύμη θα είναι μαλακή και δεν θα κολλάει.
Τέλος προσθέτουμε τρουφα σοκολάτας ανάλογα με το πόσο θέλετε. Στη συνέχεια σχηματίζουμε μπαλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περ. 20 λεπτά.
Πρέπει να παραμείνουν καθαρά από πάνω και χρυσαφένια από κάτω.
Μόλις παγώσουν, λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα (στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) και περνάμε κάθε ένα μπαλάκι μέσα από τη λιωμένη σοκολάτα.
Τα βάζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη τρουφα ή τριμμένο φυστίκι αιγίνης και τα αφήνουμε για άλλη 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσουν πριν σερβίρουμε.
Καλη απόλαυση