Μπισκότα σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα
Συστατικά
– 1 αυγό
– 125 γραμμάρια μαλακού βουτύρου
– 60 ml ηλιέλαιο
– 1 φακ βανιλίνη
– 100 γραμμάρια ζάχαρης
– 1 κουτάλι κορν φλαουρ
– 1 κουταλιά κρέμα σοκολάτα στιγμής σε σκόνη
– 2g μπέικιν πάουντερ
– 450 γραμμάρια αλεύρι 00
-100 γραμμάρια φρυγανισμένων αμυγδάλων
– 350 γραμμάρια σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω το βούτυρο, ζάχαρη, βανιλίνη, τα ανακατευω με το χέρι και προσθέτω και το λάδι.
Μόλις γίνει σαν κρέμα προσθέτω και το αυγό και συνεχίζω να ανακατεύω με το χέρι.
Προσθέτω το κορν φλουρ, και πουτίγκα μαύρης σοκολάτας και ανακατεύω.
Προσθέτω σιγα σιγα το αλεύρι και ανακατεύω να πάρω μια συνοχή ζύμης μπισκότου και ρίχνω τότε και το μπεικιν.
Κάνω ένα τελευταίο ζύμωμα
και χωρίζω την ζύμη στα 2 και κάνω 2 μπάλες.
Βάζω την μια μπάλα αναμεσα σε 2 λαδόχαρτα και την ανοίγω σε ένα φύλλο πάχους 1-1.5 εκ.
Με ένα ποτήρι κόβω μισοφέγγαρα και τα βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ λιώνω την σοκολάτα και μέσα ρίχνω τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύω.
Βγάζω τα μπισκότα από το φούρνο αφήνω να κρυώσουν
και ενα – ένα τα βουτάω στην σοκολάτα να καλυφθούν καλά
και τα απλώνουμε πάνω σε ένα στρωμένο αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Ετοιμαααααααααααα
Subscribe to recipe’s youtube channel here