* για μια μεγάλη οικογένεια, διπλασιάστε απλά τα υλικα

Υλικά:

Μπισκότα “Snowballs” (20 τμχ)
150 γρ αλεύρι
110 γρ βούτυρο
50 γρ καρύδια
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουτ. ζάχαρη βανίλιας
μια πρέζα αλάτι

+ ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση των μπισκότων (περίπου 100 γρ.)

Εκτέλεση

Προθέρμανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τα καρύδια και τα καβουρδιζουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς,
μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και ένα πιο έντονο άρωμα. Αφού κρυώσουν, ψιλοκόψε τα.
Σε ένα μπολ, χτύπησε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπξστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος ενσωμάτωσε τα καρύδια και ζυμωνουμε να παρουμε μια μπισκοτενια ζυμη.
Φόρμαρε μικρές μπάλες από τη ζύμη 15-17 γρ και τοποθέτησέ τις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφού βγάλεις τα μπισκότα από τον φούρνο και κρυώσουν ελαφρώς, ρολαρετε σε άφθονη ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές:

Για πιο έντονη γεύση : Μπορείς να προσθέσεις λίγη βανίλια ή κανέλα στη ζύμη.
Διαφορετικοί ξηροί καρποί: Αντί για καρύδια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα, φουντούκια ή ακόμα και πεκάν.