Υλικά:

1 ½ κιλό κιμά κοτόπουλου
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κρεμμύδια ξερά μικρά ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μικρές ντομάτες τριμμένες
2 μικρές πιπεριές ψιλοκομμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Κουρκουμάς
Πάπρικα
Θυμάρι
Λίγη μουστάρδα
1 κούπα τσαγιού κουάκερ

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου.
Προσθέτουμε τα αυγά, λίγο ελαιόλαδο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις τριμμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, πάπρικα, θυμάρι και τη μουστάρδα.
Τέλος, ρίχνουμε το κουάκερ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο, σε τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.
Σερβίρουμε ζεστά με την αγαπημένη μας γαρνιτούρα.

H συνταγή είναι της κας Σούλα Κόντου