Ωραία! Μου αρέσουν οι συνταγές που είναι εύκολες και νόστιμες, αυτές που φτιάχνουμε κάθε μέρα στο σπίτι. Τα μπιφτέκια κοτόπουλου με πιπεριές είναι μια τέτοια συνταγή, και με τα λαχανικά περασμένα από το multi, γίνονται αφράτα και ζουμερά. Πάμε να τα φτιάξουμε!
Λοιπόν, για αρχή θα χρειαστούμε:
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 κγρ κιμά κοτόπουλου (μία φορά περασμένος)
5 κγ αλάτι (ή όσο παίρνει)
1 κγ γλυκου ξύδι
3 κ.σούπας λάδι
2 κγ πιπέρι
2 κγ σκορδόσκονη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ βαλσάμικο ξύδι
5 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα)
Πάμε στην κουζίνα:
Παίρνω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το καρότο. Τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα περναω στο multi.
Μετά, τα βάζω σε ένα σουρωτήρι και τα στίβω καλά με το χέρι μου για να φύγουν τα πολλά ζουμιά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τον κιμά κοτόπουλου. Προσθέτω το αλάτι, το ξύδι, το λάδι, το πιπέρι, τη σκορδόσκονη, την πάπρικα και το βαλσάμικο.
Παίρνω τις φέτες του τοστ, τις βάζω και αυτές στο multi να γίνουν ψίχουλα και τις ρίχνω στο μπολ με τον κιμά.
Τέλος, ρίχνω και τα λαχανικά που στράγγισα στο μπολ.
Ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά με τα χέρια μου, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό βοηθάει να σφίξει το μείγμα και να μην μας διαλύονται τα μπιφτέκια στο ψήσιμο.
Μετά την ώρα, πλάθω τα μπιφτέκια στο μέγεθος που μου αρέσει και τα ψήνω στο τηγάνι, στο φούρνο ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και μέσα. Είναι πεντανόστιμα!