Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. ανάμεικτος κιμάς
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στυμμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπαχάρι τριμμένο
Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
400 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
2 φρέσκες ντομάτες κομμένες στο χέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Μπιφτέκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το μουλιασμένο ψωμί, αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπαχάρι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που προτιμάμε.
Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξουν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σάλτσα:
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τον άνηθο.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ή μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου