Λίγος κιμάς που περίμενε στην κατάψυξη και τα πιο αγαπημένα μας λαχανικά μεταμορφώθηκαν σε ένα πεντανόστιμο και αρωματικό γεύμα! Ακολουθήστε τη συνταγή για να δημιουργήσετε κι εσείς αυτά τα λαχταριστά μπιφτέκια με λαχανικά στο φούρνο.

Υλικά:

Περίπου 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τον κιμά)
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για τον κιμά)
1 χοντρή φέτα ψωμί μουλιασμένη και στιμμένη
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες (για τα λαχανικά)
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 καρότα σε ροδέλες
2 μελιτζάνες σε κυβάκια
4 πράσινες πιπεριές κομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (για τα λαχανικά)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
Λίγη ζάχαρη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για τα λαχανικά)
Λίγο νερό

Εκτέλεση:

Ζυμώστε τον κιμά με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, μουλιασμένο και στιμμένο ψωμί, αυγό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο.
Για τα λαχανικά: Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε κρεμμύδι σε ροδέλες και σκόρδο. Προσθέστε καρότα, μελιτζάνες και πιπεριές. Ανακατέψτε, αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με πάπρικα και προσθέστε πελτέ ντομάτας. Ανακατέψτε και ρίξτε τριμμένες ντομάτες, λίγη ζάχαρη και μαϊντανό. Προσθέστε λίγο νερό, αφήστε να πάρουν μια βράση και σβήστε.
Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ταψί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε πλασμένα μπιφτέκια να ροδίσουν.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια ανάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Προσθέστε λίγο νερό ακόμα και ψήστε στο φούρνο μέχρι να γίνουν.

Η Συνταγή είναι της φίλης  Ελινα Σκλαβου