Μπιφτέκια με Πατάτες Φούρνου

Διαφήμιση

Συστατικά

Για το μείγμα του μπιφτεκιού:
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 μεγάλο αυγό
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
75 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
150 ml νερό
μια χούφτα μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (είτε φρέσκο ​​είτε αποξηραμένο)

Για γαρνιτούρα:
750 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες + κομμένες σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε τετράγωνα μπουκιά
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κγ κοφτή κουρκουμά
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη (δεν έβαλα αυτή την φορά)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε χοντρές φέτες
αλάτι + φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Για το μείγμα μπιφτεκιού:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το μείγμα του μπιφτέκι σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώστε τα με αλάτι και αλεσμένο πιπέρι.
Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα.
Πάρτε κομμάτια από το μείγμα (περίπου 160 γραμμάρια) το καθένα και πλάθετε σε μια στρογγυλή μπάλα. Στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά
για να ισιώσει λίγο η πάνω και η κάτω επιφάνεια. Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί ή ταψί.

Διαφήμιση


Γαρνίρουμε και ψήνουμε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C
Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας γύρω από τα μπιφτέκια. Ρίξτε την ντομάτα και το σκόρδο εδώ κι εκεί. Ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες με αλάτι, κουρκουμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με τη ξερή ρίγανη παντού τα μπιφτέκια και τις πατάτες.
Καλύψτε τον πάτο του τηγανιού με 1 cm νερού.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα μπιφτέκια τουλάχιστον μία φορά. Ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα από πάνω.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση