Μπιφτέκι Γεμιστό
Υλικά
500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 φρυγανιές, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα,
Κεφαλογραβιέρα και ψητές κόκκινες πιπεριές
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ενα ταψί. Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας . Από πάνω βάζουμε την φέτα και τις πιπεριες. Σε ένα άλλο πιατο ανοίγουμε τον υπόλοιπο και απλώνουμε την κεφαλογραβιερα. Το πλάθουμε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος.
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το ένα πιάτο για να πέσει πάνω στο άλλο. Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό,
ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα.
Το κόβουμε σε 2 ή 4 κομμάτια.
Συνοδεύουμε με: Ρύζι ή με μια φρέσκια σαλάτα.