Κεφτέδες της γιαγιάς😋

Μια υπέροχη, απλή συνταγή για πολύ τρυφερους και λαχταριστούς Κεφτέδες της γιαγιάς.
Αυτους τους κεφτέδες τους καταβροχθίζουν όλοι – τόσο ενήλικες όσο και παιδιά. Ναι, ναι, ακόμη και τα μικρά παιδιά τρώνε, και μάλιστα θέλουν κι άλλους. Δεν ξέρω ποιο είναι το μυστικό, αλλά ίσως κατι υπάρχει. Δες το και μονη σου…

✅Υλικά:

1. Κιμάς (χοιρινός + μοσχαρίσιος) – 1-1,5 κιλό
2. Πατάτες μεσαίου μεγέθους (ωμές) – 3-4 τεμ
3. Κρεμμύδι – 2-3 τεμάχια
4. Λευκό ψωμί – 1 τεμ (200 γρ.)
5. Αυγό – 1 τεμ.
6. Γάλα
7. Αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, φυτικό λάδι

✅Μαγείρεμα:

Τρίψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο μπλέντερ.
Κοβουμε το ψωμί σε κομμάτια και μουλιάζουμε στο γάλα ώστε να καλυφθει τελείως με αυτό. Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει, να απορροφήσει τα υγρά.
Χωρίς να στύψετε το γάλα, προσθέστε το ψωμί στον κιμά, ρίξτε όλο το γάλα και τα ψίχουλα που έχουν μείνει στο μπολ στον κιμά. Προσθέστε το αυγό, το περιεχόμενο του μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Προσθέστε επίσης 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (μέτριας οξύτητας), χωρίς μια κουταλιά της σούπας. Αν είναι πολύ πικάντικη, τότε λιγότερη.
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι. Αφήστε τον να σταθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα φυτικού λαδιού. Πλάθουμε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια, τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας.
Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.

Μπορείτε να τα τηγανίσετε πρώτα και μετά να τους μαγειρέψετε σε σάλτσα.
Αλλά ακόμα και χωρίς σάλτσα, είναι μαλακοι και ζουμεροί!

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά μανιτάρια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣαραγλί