Αχ, Αχ, μπουγάτσα! Τι ωραία μυρωδιά γεμίζει το σπίτι όταν ψήνεται! Εγώ λατρεύω την μπουγάτσα, ειδικά αυτή με την κρεμούλα. Είναι ένα γλυκάκι που τρώγεται όλες τις ώρες. Πάμε να δούμε πώς την φτιάχνω, είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζεις!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας
Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Για την κρέμα:

100 γραμμάρια βιτάμ (ή άλλο βούτυρο)
170 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
80 γραμμάρια ζάχαρη
Φλούδα από ένα λεμόνι ακέρωτο (το ξύσμα του)
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 αυγό

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην κολλήσει και μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το αυγό ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Αδειάζουμε σε μπολ για να κρυώσει. Την σκεπάζουμε κατευθείαν πάνω με μεμβράνη.

Φτιάχνω  την μπουγάτσα.
Αφού κρυώσει η κρέμα καλά ξεχωρίζω 6 από τα φύλλα για να κάνω την μπουγάτσα. Παίρνω ένα φύλλο το σηκώνω λίγο στην μέση και κάνω τρείς στροφές προς τα δεξιά.

Ρίχνω πιτσιλιστά με το πινέλο βούτυρο. Βάζω ακριβώς στο κέντρο εκεί όπου έχει σχηματιστεί η κορυφή μια γεμάτη κουταλιά σούπας κρέμα. Ξεκινάω από δεξιά και κλείνω με φύλο την κρέμα. Βουτυρώνω καλά. Συνεχίζω με τις υπόλοιπες άκρες και κάθε φορά βάζω βούτυρο στο τέλος, γίνεται πακέτο. Το παίρνω με προσοχή στα χέρια και το βάζω σε ταψί με την σουρωμένη όψη επάνω. Τυλίγω και τα υπόλοιπα και αφού τα βουτυρώσω τα ψήνω στους 180ο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα στην κάτω σχάρα πάνω και κάτω αντίσταση. Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν βάλω άχνη και κανέλα.

  • Για πιο πλούσια γεύση στην κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο βούτυρο αντί για βιτάμ.
  • Μην βιαστείτε να κόψετε την μπουγάτσα όσο είναι ζεστή, γιατί η κρέμα θα είναι ακόμα μαλακή. Αφήστε την να κρυώσει λίγο.
  • Μπορείτε να φτιάξετε και αλμυρή μπουγάτσα με τυρί ή κιμά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με διαφορετική γέμιση.

H Συνταγή είναι της κας Sofia Siatra