Μπουγάτσα με τραγανό φύλλο

Διαφήμιση

Υλικά

400 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
650 ml γάλα
1 κρόκο
150 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8 γρ. ζάχαρη βανίλια
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,τον κρόκο,τη ζάχαρη,το ξύσμα,το κορν φλάουερ,το αλεύρι.Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.Ανακατεύουμε να λιώσει.Αφαιρούμε απ τη φωτιά.
Κόβουμε το φύλλο στη μέση.Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο πυρέξ και τοποθετούμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα ένα ραντίζοντας το βούτυρο όχι αλείφωντας το.
Αυτό θα κάνει τραγανό το φύλλο.Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε να πάει παντού.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα και αυτά βουτυρωμένα ραντίζοντας τα.Κόβουμε σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Subscribe for more delicious recipes here

Διαφήμιση

Διαφήμιση