… με βουτυρατο τραγανό χειροποίητο φύλλο και σιμιγδαλενια αρωματική γέμιση

Υλικά

Κρέμα σιμιγδαλιού

Μπορουμε να την κανουμε και προηγούμενη μέρα και οταν κρυωσει να τη διατηρησουμε στο ψυγείο..
Βαζω σε μια κατσαρόλα :
1 λίτρο γάλα πλήρες
3 βανιλιες
1 ποτήρι ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδάλι (μισό ψιλό μισό χοντρό) και 2 κουταλιες κορν φλαουρ.
1 φλουδα λεμονιού

Για το φύλλο :
600 γρ αλεύρι
3 κουταλιες λάδι
1 κουταλιά ξύδι
Αλάτι και νερό οσο πάρει για μια μαλακή ζυμη.

Εκτέλεση

Αναμιγνυουμε τα υλικά της κρέμας
Ανακατευουμε πανω στη φωτιά μεχρι να πήξει και στο τελος αφου αποσύρουμε ριχνουμε 100γρ βούτυρο.

Για το φύλλο

Αφου ζυμωσουμε τα υλικά του φύλου χωριζουμε 8 μπαλάκια και τα λαδωνουμε.
Αφηνουμε μιση ωρα και ανοιγουμε πολυ λεπτά φύλλα με τη βοήθεια νισεστέ…

Συναρμολόγηση
Στρωνουμε σε λαδωμενο ταψι 40 νο. τα 4 φύλλα. Ενδιαμεσα λαδακι κανέλα και λιγη ζαχαρη.
Βαζουμε στη μεση τη κρυα κρέμα αφου τη κοψουμε με το χέρι μας και απο πανω τα άλλα 4 φυλλα.
Λαδωνουμε και ψηνουμε 50 λεπτά σε προθερμ. φουρνο 220 β. αντιστασεις…
Σερβιρουμε με αχνη και κανέλα..
Η συνταγή θέλει πολύ λεπτό φύλλο… αν δεν μπορούμε ας χρησιμοποιήσουμε Βηρυτου…

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου