Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μαγιονέζα και σκόρδο

Διαφήμιση

Σήμερα – άλλο ένα γρήγορο πιάτο. Τυλίγουμε καλά τα μπούτια με όλα τα υλικά και τα ψήνουμε. Γαρνίρισμα – προαιρετικό!

Υλικά

600 γραμμάρια κάτω μπούτια κοτόπουλου (5-6 τεμάχια)
150 γρ μαγιονέζα
1 κουτ μουστάρδα (προαιρετικά)
2 κουτ αλάτι ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις
1 κουτ αποξηραμένη ρίγανη (ή φρέσκια/κατεψυγμένη)
1 κουτ βασιλικός αποξηραμένος (ή φρέσκος/κατεψυγμένος)
3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπουτάκια μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και το λιωμενο σκόρδο.
2 Ανακατεύουμε όλα καλά ώστε το μείγμα να κολλήσει καλά στα μπούτια.
3 Τοποθετήστε τα μπούτια σε ένα ταψί.
4 Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

5 Ψήνουμε το σκεύος σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς Κελσίου χωρίς αέρα για περίπου 45 λεπτά
μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
6 Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.
7 Το συνοδευτικό είναι προαιρετικό, ετοίμασα ψητά λαχανικά σε ένα τηγάνι.

Καλή όρεξη! 🙂

Η Συνταγή είναι της annieandjeff

 

Διαφήμιση