Μπριάμ Μαμαδίστικο

Υλικά

500 γραμμάρια κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
500 g Πατάτες ξεφλουδισμένες και λεπτές φέτες
500γρ μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
500 γρ. Τομάτες αποφλοιωμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια, κομμένα σε δαχτυλίδια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 φλιτζάνι / 250 ml ελαιόλαδο
1 3/4 φλιτζάνια / 200γρ τυρί προβειο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C). Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψακι φούρνου και καρυκεύεστε με μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, και πιπέρι. Ανακατέψτε τα λαχανικά και τα βότανα καλά και ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό μέσα στο ταψάκι πάνω από τα λαχανικά. Μαγειρέψτε για περίπου 1,30 ώρες στο προθερμασμένο φούρνο, προσθέτοντας νερό εάν είναι απαραίτητο.
Λίγο πριν από το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, πασπαλίζουμε με το προβειο τυρί και το βάζουμε λίγο στο grill
Σερβίρετε ζεστό με φρεσκοψημένο άσπρο ψωμί και φέτα.

ΠΗΓΗ: Samantha MihalopoulosGreek Recipe Exchange Group

 

Προηγούμενο άρθροΗ Πιο εύκολη “Μπουγάτσα” που έχετε ποτέ φτιάξει
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο Παραδοσιακό…με βελούδινη κρέμα